Ahoj všichni,

tenhle víkend jsme se ženama (čti mamkou a ségrou) strávily v Mariánských lázních.

Popravdě sem už jezdíme takhle v lednu asi 4 roky na Pilates víkend, který chodí ženy cvičit na Kladně. Bohužel letos to bylo poprvé bez sněhu. Ne, že bych tu zimu měla ráda, ale nějak tomu chybělo to kouzlo, navíc místo bílého snížku bylo rozbředlé bahno, mňam…

Ubytované jsme byly nahoře u Krakonoše asi 2km nad Mariánkama. Nejdřív jsme si v pátek daly skvělou kávičku a švestkové tiramisu v nedaleké domácí cukrárničce. Jmenuje se to tam Café Villa Metteor a mají tam úžasnou rodinnou atmosféru, můžete si pochutnat na skvělém kafíčku a úžasném domácím koláči nebo dalších dobrůtkách.

Pár kroků od kavárny je navíc krásná obora plná paroháčů. Jsou poměrně ochočení a rádi vás přijdou pozdravit. Jen jim tam neházet žádné pečivo, prosím!

V sobotu nás čekala procházka do města, na Kolonádu, za zpívající fontánou (která v zimě stejně nezpívá) a hlavně do naší oblíbené České hospůdky na klasický český smažák – jeden z nejlepších jaký jsem kdy jedla (a to se považuji za znalce :D). Mají tam úžasnou, takovou typicky česky přívětivou obsluhu (v nejlepším slova smyslu – fakt je s nimi sranda). Ještě před obědem jsme se stavily v „Jantarové komnatě“ (nebo tak nějak se to jmenuje) – kde jsme se na značnou chvíli zasekly. Mají tam úžasné šperky a spoustu dalších drobností z jantaru, samozřejmě jsem neodolala. Prstýnky tu určitě ještě uvidíte v nějakém dalším článku.

Krásný a úspěšný týden,