Než se tu začnu vypisovat o super hippie šatech tak pro vás mám jednu zajímavost. Když už jsem tenhle článek nazvala Hippie tak jsem si jen pro legraci zadala do Wiki co tam o hippie kultu píšou. Samozřejmě většinu co tam píšou všichni víme, tušíme nebo si domyslíme. Ale co mě docela překvapilo je, kde se tu vlastně vzal pojem hippie. Hippie je totiž zdrobnělinou výrazu hipster (výraz který z dnešní doby znají snad všichni) a vlastně to má se subkulturou hippie hodně společného. V obou případech se (většinou) jedná o o osoby ve věku dvacátníků a třicátníků, a oba styly si zakládají na nezávislosti v myšlení.

A teď k šatům, popravdě mám ty šaty z AliExpressu, mám je už několik let, tenkrát mě nějak zaujaly a tak jsem si je zkusila objednat a čekala co přijde a hlavně jestli mi budou. Světe div se, šaty mi seděly poměrně dobře (hlavní překvapení byla délka, přece jen měřím 175cm), ale nějak jsem si k nim nenašla cestu, tak jsem je schovala na dno skříně. Poslední rok ale začínám v oblečení více experimentovat a prosazovat si svoje extrovertnější já. Při vyklízení šatníku jsem na šaty loni náhodou narazila a začala vymýšlet jak na ně. Popravdě jsou bez toho pásku a výstřihu takové mdlé, samy o sobě nezvýrazňují pas, tak divně na mě visí a prostě trochu šedá myš…

To mě přivedlo k tomu, že jsem si s nimi začala hrát. Díky jejích zavinovacímu střihu se dají snadno formovat co se týká výstřihu. A kdo už mě zná, ví že já si potrpím na smyslně vykukující krajkové spodní prádlo, zvlášť krajková body. Největší výhoda je asi v tom, že ten výstřih nemusím nijak hlídat, což je u zavinovacích šatů jeden z největších problémů. Druhá zapeklitost skýtá spodní část – rozparek. Je fakt, že vzhledem k tomu jak vysoko je zavazování šatů, tak rozparek sahá až někam k pupíku, což je sice velký problém, nicméně snadno řešitelný jehlou a nití. Šaty jsem si prostě oblékla a zkoušela kam až je potřeba zapošít, aby jsem se do nich pořád dostala, ale abych rozparek (opět) nemusela hlídat.

Šaty jsou navíc z úplně bomba materiálu, sice je to 100% polyester, ale jsou tak příjemné, jemné, lehké, na jaro/léto pecka. Co se týká doplňků snad to tu ani nemusím vypisovat, klasické kombo. Hippie sluneční brýle, náramky, prstýnky, náušnice a řetízky, okovaný pásek a moje milovaná bagančata. Tady snad už chybí jen křivák. Nicméně zde je dobře vidět, že v šatníku nepotřebujete milion kusů oblečení, je potřeba mít základ a k tomu extravagantnější kousky jako jsou tyhle šaty, popravdě je to jedna z nejbarevnějších věcí co v šatníku mám a reálně nosím. Já na barvičky moc nejsem, ale právě v létě se ráda oblékám v hippie-rockovém stylu jako je právě tento outfit.

Ještě pro pobavení mezi hesly a pokřiky hippies jsou standardní „Make love, not war“, „Flower power“ a „Pease please“. Nicméně co mě opravdu pobavilo je „Don´t Trust Anyone Over Thirty“ (Nevěřte nikomu, komu je přes třicet), tak nic… nic mi nevěřte, už jsem za zenitem.

Mír a lásku